Ana Sayfa / Etiket Arşivleri: Şirket Borçları

Etiket Arşivleri: Şirket Borçları

Borca Batık Şirketlerde Bir Kurtuluş Yolu İflas Erteleme

İflas Nedir? Kanunlarımızda iflas, “tacir ya da tacir statüsündeki bir borçlunun borç mükellefiyetini artık ifa edememesi (borcunu ödeyememesi) halidir” şeklinde tanımlanmıştır. Sözlük karşılığı ise; 1. Borçlarını ödeyemediği mahkeme kararıyla saptanan ve ilan olunan tüccarın durumu 2. yenilgiye uğrama, değerini yitirmedir. Bir borç mükellefiyetinin, borçlu tarafından rıza ile ödenmemesi halinde, devletin zor kullanma …

Devamını Oku »

Yeni TTK’na Göre Şirketinden Para Çeken Ortağa Ceza Geliyor

Yeni Türk Ticaret Kanununun 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi ile beraber, şirket ortaklarının kendi şirketlerinden para çekmeleri artık tarihin tozlu sayfalarında kalmış olacak, başka bir deyişle 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu şirket ortağının şirketten para çekmesine izin vermiyor!

Devamını Oku »

Yeni Ticaret Kanununa Göre Ortaklar Şirketten Para Çekemez

Yeni Türk Ticaret Kanununun 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi ile beraber, şirket ortaklarının kendi şirketlerinden para çekmeleri artık tarihin tozlu sayfalarında kalmış olacak, başka bir deyişle 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu şirket ortağının şirketten para çekmesine izin vermiyor.

Devamını Oku »

Devlete Olan Borçlarda Şirket Ortaklarının Sorumluluğu

Ekonomik krizler yanlış ticari kararlar gibi birçok unsur nedeni ile vergi mükelleflerinin vergilerini ödeyemez hale geldiği veya gelebileceği hepimizin bildiği bir şeydir. Birçok şirketin vergi borcunu ödeyememesi üzerine şirket ortakları hakkında takibat yapıldığını duymuşuzdur. Ancak; şirket vergi borcundan dolayı takibat yapılabilmesini yasalar belli koşullara bağlanmış bulunmaktadır. Limitet şirketler ticari hayatta …

Devamını Oku »