Ana Sayfa / Etiket Arşivleri: Borçlar Kanunu

Etiket Arşivleri: Borçlar Kanunu

İşçinin İmzaladığı İbranamenin Geçerliliği

İş hayatımızda her çalışanı ilgilendiren bir husus olan ibraname konusunu bu makalemde ayrıntılı olarak Yargıtay kararları ışığında açıklayacağım. İbranamenin (aklama belgesi) sözlük anlamı şöyledir; alacaklının borçludan her türlü alacağını aldığını ve böylece borçludan herhangi bir alacağı kalmadığını ve onu ibra ettiğini gösteren belge olarak tanımlanıyor. İş Hukuku bağlamında ‘ibraname’ işçinin işten …

Devamını Oku »

İnternet Sitelerinde İmzaladığınız Sözleşmeler Geçerli Ve Vergiye Tabii midir?

Elektronik ticari faaliyetler veya sunulan hizmetlere ilişkin müşterilerle elektronik ortamda oluşturulan “Üyelik Sözleşmesin” de; sayfanın alt kısmında yer alan müşteri tarafından sözleşmenin okunduğu ve şartların kabul edildiğinin beyan edildiği, onay kutucuğunun işaretlenmesi suretiyle mal veya hizmet alımını neticelendirmek için oluşturulan ve elektronik ortamda saklanan sözleşmelerin damga vergisi ve borçlar kanunumuz …

Devamını Oku »

Çalışana Yüksek Maaş Yazısı Vermek Patronu Zora Sokar mı ?

Anayasamızın 55. maddesin de ücret “emeğin karşılığıdır” denerek tanımlanmış ve devamında “Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır” tanımlaması ile güvence altına alınmıştır. 4857 sayılı İş Kanunumuzun 32. maddesinde ise “Genel anlamda ücret bir kimseye bir iş karşılığında işveren veya üçüncü …

Devamını Oku »

Yeni Borçlar Kanununa Göre Kefalet Sözleşmesi Hükümleri

Selam bankadan kredi alan bir işletmem var. Banka bana artık diyor ki hanımın kefaleti lazım. Ancak benim hanımla boşanma mahkemem devam ediyor bununla ilgil bilgi lütfen teşekkürler Saygılar Yaşar Kapıyoldas Siz Sordunuz Nevzat Erdağ Yanıtladı : Başka sorunuz varsa cevaplamaya çalışalım.

Devamını Oku »

Yeni Borçlar Kanunun Değişen Dili

Zamanın baş döndürücü bir ivmeyle hızlandığı ve değişimin çok hızlı yaşandığı bir dönemde yaşıyoruz. Toplumsal ihtiyaçlar da sürekli şekil ve öz değiştirmektedir.  Böylesine esaslı ve kapsamlı bir değişim sürecinde yasaların değişmesi de kaçınılmazdır.

Devamını Oku »

Borçlar Kanunu Yenilenerek Neler Getirdi?

Yeni ticaret kanunumuz kadar önemli olan bu kanunda sözleşmeler konusu ile toplumsal hayatımızdaki neredeyse tüm ilişkilerimizde yeni kurallar 1 Temmuz 2012 tarihinde hayatımıza giriyor. Yeni kanunumuzu konu konu ayrıntılı makalelerimde işleyeceğim.Bu yazım ile Borçlar kanunumuzun uygulaması ile alakalı sorulabilecek sorularla başlayalım.

Devamını Oku »