Ana Sayfa / Gündemden / Kısa Vadeli Sigorta Uygulamalarına İlişkin Sigorta Açıklaması

Kısa Vadeli Sigorta Uygulamalarına İlişkin Sigorta Açıklaması

 

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü 13/07/2020 tarihli 96597630-204.99-E.8304163 sayılı Kısa Vadeli Sigorta Uygulamaları konulu Genel Yazısında;

Kısa vadeli sigorta uygulamalarına ilişkin bazı tereddütlü hususlara ilişkin açıklamalar yapmıştır yazında kısaca şu hususlar anlatılmıştır.

  1. Mahkeme Kararı Sonucu Tespit Edilen İş Kazalarına Ait Bildirimler

SGK tarafından “iş kazası değildir” kararı verilen olayların yargı mercilerine intikal etmesi ve iş kazası kararı verilmesi halinde;

  • İş kazasının bildirim tarihine kadar olan geçici iş göremezlik ödenekleri işverenden rücu edilmeyecek,
  • 6331 sayılı İSG Kanunu kapsamında iş kazasının süresinde bildirilmemiş olması ile ilgili idari para cezası uygulanmayacaktır.Ancak, mahkeme kararında aksine bir hüküm bulunması haline söz konusu hükme göre işlem yapılacaktır. 
  2.  Koronavirüs Pandemisi Nedeniyle Ücretsiz İzinli Sayılanların Sigortalılık Niteliği

4857 sayılı Kanunun Geçici 10.Maddesi kapsamındaki ücretsiz izin süresinde “28-Pandemi Ücretsiz İzin” ile “29-Pandemi Ücretsiz İzin ve Diğer” eksik gün kodları ile gün ve kazanç bildirilmeden APHB/MPHB verilen aylarda da sigortalılık niteliği devam edeceğinden,Sigortalının Pandemi ücretsiz izinde olduğu dönemde düzenlenen istirahat raporları için geçici iş göremezlik ve emzirme ödeneği ödenecektir.

   

3.SGK ile Sözleşmesi Olmayan Sağlık Hizmet Sunucularının Elektronik İstirahat Raporu Düzenleme Yetkisinin Tanımlanması

İstirahat raporlarının SGK ile sözleşmeli ya da sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularında Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilen hekimlerce düzenlenmesi gerekmektedir. SGK ile sözleşmesi olmayan sağlık hizmet sunucuları hekimlerince sigortalılar adına elektronik ortamda istirahat raporu düzenlenebilmesi için öncelikle MEDULA uygulaması üzerinden “Tanımlamalar-Sağlık Tesisi” menüsünde “yeni sağlık tesisi ekle” seçeneği kullanılarak sağlık hizmet sunucusuna ait bilgiler kaydedilecek,Sağlık hizmet sunucusunun kayıt işleminden sonra, e-Ödenek uygulamasının “Anlaşmasız Hekim Tanımlama” menüsü üzerinden ilgili sağlık hizmet sunucusundan alınan hekim yetkilendirme talep formunda bilgileri yer alan hekimler için yetkilendirme işlemi yapılacaktır. 

Hakkında nevzaterdag

Check Also

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı!

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı Bu değişiklikleri şu şekilde sıralayabiliriz: Benzer YazılarBütçe …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir